Як допомогти дітям в онлайн-навчанні – поради батькам

Чимало дітей у період карантину перейшли на дистанційне навчання. Та організація цього процесу лягає саме на плечі батьків. Команда Робоклубу підготувала для Вас підбірку порад, як допомогти дітям в онлайн-навчанні та зробити його ефективним.

📌Перш за все, необхідно встановити чіткий щоденний розклад і неухильно його дотримуватися. У режим дня варто включити навчання. Експерти радять, що найпродуктивнішим є навчання саме вранці, тож радимо виділити для основного навчання саме ранковий час. Дитина повинна чітко знати, що, наприклад, вранці дві-три години займається математикою, англійською, чи іншими предметами, які їй здаються складнішими, а вже після обіду можна виконувати якийсь проект, почитати чи зайнятись додатковим онлайн-навчанням.

📌Важливо, щоб дитина робила невеликі перерви. У цей час можна поговорити, виконати зорову гімнастику, чи фізичну розминку рук, ніг та всього тіла, випити склянку води.

📌Також на ефективність навчання суттєво впливає робоче місце. Для навчання вдома в дитини повинна бути своя окрема територія, без шуму та, щоб нічого не відволікало від занять. Тож виберіть окремий куточок у домі та обладнайте його для дитини, щоб навчання було комфортним та зручним.

📌Після засвоєння інформації варто влаштовувати перевірку знань дитини. вказувати потрібно як на позитивні, так і негативні моменти. Важливо відзначати розуміння правил дитиною, точність виконання нею завдань, грамотність письма і т. д.

📌І не потрібно забувати про мотивацію для школяра. Перш за все, батьки повинні заохочувати дітей до навчання. Це може бути дозвіл погратись на комп‘ютері після виконання всіх завдань, смаколик або ж просто хвалити дитину за її досягнення, завдяки чому інтерес до навчання в дитини підвищиться, адже старання не залишились непоміченими.

📌Батькам потрібно залучатись до процесу навчання завжди. Зокрема, це стосується комунікації. Потрібно час від часу цікавитись успіхами дитини, враженнями від онлайн-навчання, попросити ділитися труднощами, підтримувати свого школяра. Та за необхідності допомогти увімкнути певну програму, знайти щось, прочитати інструкцію, допомогти у розв‘язанні задач, знайти відповідь і т.д.

😌Навчання вдома – це не так складно, як здається. Головне – знайти підхід до дитини, щоб заохотити навчатись та здобувати корисний досвід. Засвоюємо знання у новій, цікавій формі!💥

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам