У Робоклубі завершилась серія майстер-класів «Електрика – це просто. Слідами Фарадея»

У “RoboclubIF" завершилася серія неймовірних майстер-класів для дітей від 10-ти до 14-ти років у рамках проєкту «Електрика – це просто. Слідами Фарадея».💡

Мета проєкту полягала у створенні навчально-творчого середовища, в якому діти віком від 10 до 14 років, які народилися у місті Івано-Франківськ та ті, що приїхали сюди з різних куточків країни внаслідок війни, могли разом вивчати електричні явища та принципи. Проєкт передбачав проведення серії майстер-класів, кожен з яких мав різну складність та тривалість.

Протягом двох місяців діти дізналися про електричні схеми та принципи протікання електричного струму, вивчили, що саме створює вібрацію у смартфонах, створили RGB ліхтарик, Led-кулон, ознайомилися з можливостями виникнення небезпеки для життя, шляхами її виявлення й уникнення та багато іншого!

Загалом в ініціативі взяли участь 54  дитини. Серез них -  5 дітей військових, 23 дітей з сімей ВПО, 7 дітей -  з багатодітних та малозабезпечених родин.

Проєкт мав на меті не тільки навчання дітей точним наукам, але й формування навичок спільної роботи, комунікації та вирішення проблем. Учасники отримували можливість застосовувати свої знання на практиці, створюючи творчі інженерні проєкти з доступних матеріалів. Такий підхід сприяв розвитку їх аналітичного мислення, творчого потенціалу та вміння працювати в команді.

Окрім того, проєкт був покликаний створити нову спільноту, яка формувалася через спільні заняття та дружні розмови. Учасники весело й цікаво проводили час у команді однолітків. Завдяки цьому діти, які приїхали до міста, легко адаптувались до нового оточення, знайшли нових друзів та побудували позитивні стосунки.

Також проєкт підвищував культурну активність міста, створюючи теплу та затишну атмосферу.

*Цей проєкт команда RoboclubIF здійснила за підтримки ґрантової програми "Urban Space 100"

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам