Soft skills — необхідні навики майбутнього

Entrepeneur.comопублікував статтю про 11 основних причин звільнення молоді з роботи, і перші 5 з них: потреба в незалежності, відсутність впевненості, занепокоєння, непорозуміння, відсутність візії.

По суті, до головних причин звільнень можна віднести те, що люди не можуть співпрацювати, критично мислити, аби побачити загальні цілі і візію. Їм не вистачає впевненості в собі і своїх рішеннях, що може призвести до тривоги, їм важко себе представити і спілкуватись.

Їм не вистачає тих якостей, які ми в освітньому світі називаємо soft skills.

Нічого доброго у звільненні з роботи не має, а якщо не володіти цими прийомами, можна і взагалі  не влаштуватись на хорошу роботу.

Треба називати речі своїми іменами — це необхідні навички для вдалого життя в сучасному світі. Навіть не дивно, що людей звільняють за те, що вони не знають, як працювати в команді. Все просто: ми не вчимо цього, не наголошуємо на цьому і як результат — розбіжність поглядів і невміння шукати компроміс.

Молодь вчиться бути впевненими

Цікаво ж, що обов'язкові тести, які складають діти між дитячим садком та школою — це тести, що вимірюють лише те, на що здатна дитина. Але тести — не вирішальний фактор для майбутнього.

Людей звільняють за те, що вони інертні та не мають візії. Для багатьох студентів це те, що дала їм школа. Сидіть тихо, вивчайте цю інформацію, видайте її на тесті, а потім перейдіть на наступний рівень. Та насправді потрібно, щоб міленіали побачили загальну картину і зрозуміли, чому вони виконують певні завдання. Можливо, це має починатися зі школи, і якщо ми не можемо пояснити, чому студенти вивчають певну тему, то ми не повинні її вчити.

Люди мають проблеми у спілкуванні, але чи вчили їх спілкуватися?

Нам потрібно змінити ситуацію і припинити називати спілкування, співпрацю, критичне мислення, трудову етику та впевненість "soft skill`s", бо вони є базовими, і навіть важливішими, ніж здатність запам'ятовувати факти і розв’язувати рівняння. 92% талановитих професіоналів кажуть, що soft skills важливі, і часом більш значущі, ніж hard skills.

Освічене суспільство є більш здоровим суспільством, і ми все ще повинні знати, як читати, писати, вирішувати, спостерігати, експериментувати і вивчати предмет. Однак нам необхідно відрегулювати критерії, а не просто підкреслити знання інформації. А також відрегулювати те, як студенти отримують інформацію, презентують і що вони з нею роблять. Студентам, які володіють цими фундаментальними навичками, а також є впевненими, творчими, з критичним мисленням, працьовитими співробітниками, стає простіше вирішувати складні задачі.

Зважаючи на те, що розвитку цих навичок в обов’язкових навчальних закладах приділяється не так багато уваги, то це потрібно робити батькам, а також закладам позашкільної освіти, адже вони є більш гнучкими та незалежними від системи державної освіти.

Саме тому "Робоклуб" фокусує увагу дітей на темі, презентації себе й свого проекту, змістовній рефлексії в кінці заняття. А також ми намагаємось розвивати у дітей ініціативність.

Тож прокачуйте свої soft skill’s, вони допоможуть вам у спілкуванні, роботі та навчанні.

Джерело:TREVOR MUIR

Переклад: Тимур Фараджев

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам