Що таке KanBan дошка і чим вона корисна для дітей?

Кожен учень ”Робоклубу” знає: всі заняття розпочинаємо із обговорення правил та ”чарівної дошки KanBan”! Ми не тільки навчаємо дітей робототехніки й програмування, а й розвиваємо корисні навики завдяки сучасним методикам!

Одним із важливих, сучасних освітніх інструментів, яким послуговується команда ”Робоклубу” є KanBan дошка. Що це таке і чим вона корисна для дітей та дорослих? Ви питаєте, а ми відповідаємо!

Метод KanBan означає систему візуального управління процесом. Ця система розпочала свій шлях у 1950-х роках на виробничих лініях корпорації Toyota, після чого перекочувала в офіси і стала важливим інструментом для проектних менеджерів.

Під час занять ми використовуємо KanBan дошку для візуалізації поставлених перед дітьми задач та правильної організації їх роботи. Діти називають KanBan ”чарівною дошкою”, адже до неї буквально липне все!) Наша дошка являє собою спеціальну тканину, яка завдяки дії спрею має липучий ефект. Таким чином ми розміщуємо на дошці ламіновані картки із переліком задач – цілей на урок. У ”Робоклубі” KanBan розділена на чотири сектори: зробити, в роботі, зроблено та рефлексія. На початку заняття викладач обирає серед учнів скрам-майстра – помічника вчителя, який протягом уроку активно слідкує за процесом роботи та переміщує картки із задачами відповідно до виконання учнями завдань. Також, нещодавно, команда ”Робоклубу” розпочала використовувати дошку KanBan ще й для візуалізації правил. Зокрема, ми розробили ламіновані картки із зображенням правил поведінки у класі. На початку уроку діти повторюють правила та розміщують картки на дошці.

KanBan — це практика, яка допомагає досягти успіху у великих та малих компаніях по всьому світу. І важливо, що її використання можливе не тільки для роботи з дорослими, а й у роботі з дітьми.

Саме завдяки KanBan дошці учні ”Робоклубу” розвивають навички самоорганізації та проектного мислення, навчаються гнучкості, експериментам, командній роботі й аналітичному мисленню.

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам