"РобоклубІФ" взяв участь у заході ГО "Трудові ініціативи"

30 жовтня в Івано-Франківську відбувся захід “Нові моделі підприємництва” громадської організації “Трудові ініціативи”. Учасники дискутували про перспективи розвитку альтернативних форм малого бізнесу, які просувають ідею гідної праці та приносять користь своїй громаді. Обговорювали, яким чином невеликі, локальні, солідарно організовані підприємства можуть дозволити вітчизняній економіці піднятись.

У дискусії взяв участь співзасновник “РобоклубІФ” Сергій Никоноров. Він поділився досвідом створення самоврядного підприємства. Зокрема, розповів про започаткування Робоклубу, його соціальну місію, підходи й курси навчання та загалом про ідею й користь такого проекту.

Важливою тезою у виступі Сергія було те, що Робоклуб - бізнес, який розпочався з волонтерської ініціативи, пройшов через етап соціального підприємництва і став бізнесом із соціальною місією. Зміни моделі відбувалися під впливом щораз більшої кількості точної інформації про ринок, на якому працював проект.

“Ми не намагаємося вирішити всі свої проблеми самотужки - ми шукаємо партнерів. Управління проектами - worksection, утосорс бухгалтерія - Ваш бухгалтер, юридичний супровід - адвокатське об’єднання, викладачі - донавчені вчителі зі шкіл, грантова діяльність для розвитку освітнього ринку - ІТ-кластер та Інша Освіта, участь в розвитку нових форматів у формальній освіті - Департаменти освіти міста та області, ІППО”.

Також співзасновник Робоклубу поділився, що обрали саме ІТ-освіту, тому що команда вірить у економіку рівних можливостей і намагається створити передумови для того, щоб якомога більше дітей про них  дізналися і скористалися в незалежності від місця їх проживання.

“Освітнім проектам на низьких ринках, в маленьких закритих спільнотах важко стати успішним бізнесом, тому ми готуємо себе до виходу на всеукраїнський рівень через франшизу.”

Окрім співзасновника “РобоклубІФ”, спікерами виступили й інші підприємці, що вже успішно впроваджують нові економічні моделі в українських реаліях і, зокрема, - в Івано-Франківську. Загалом кожен учасник події мав змогу почерпнути для себе щось нове, отримати корисні поради та обговорити головне питання заходу: як отримувати гідну платню, і при цьому - приносити користь своїй громаді?

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам