«РобоклубІФ» бере участь у проєкті «ФранКоло»

В Івано-Франківську започаткували проєкт для підтримки стійкості та ресурсності дітей 6-17 років «ФранКоло», мета якого – об'єднати місцевих та приїжджих дітей та допомогти їм створити власне коло друзів.

Реалізатори ініціативи - ГО «Смарт Освіта» спільно з іншими освітніми закладами Івано-Франківська. Щотижня діти мають можливість відвідувати майстер-класи, розвивальні заняття, вивчати англійську, конструювання, креативне письмо, гуляти та весело проводити час. Це корисна ініціатива, що дає можливості розвитку для дітей, які змушені шукати прихисток в Івано-Франківську у зв'язку з війною, а також для місцевих дітей, адже вони теж втратили звичний ритм життя.

Участь у проєкті бере і «РобоклубІФ». Зокрема, у рамках ініціативи наша команда навчає дітей створювати прості, цікаві інженерні конструкції та поробки з підручних матеріалів за методикою Design Squad.

Під час занять від Робоклубу діти отримують завдання створити певну конструкцію, та кожен має можливість удосконалити свою роботу, зробити її індивідуальною та кращою. Завдяки цьому діти розвивають інженерну думку, проєктне мислення, креативність, вивчають основи конструювання та фізики. Такі уроки є ефективним інструментом для цікавого та результативного навчання дітей.

Вчителі «РобоклубІФ» з радістю погодились взяти участь та проводити заняття для дітей. Адже це приносить користь, задоволення і спокій не тільки учням, а й викладачам.

Одна із координаторів проєкту – співвласниця «Робоклубу» Олена Манів-Головецька, а викладають для дітей наші вчителі Ірина Іванів та Христина Непеляк. Для них участь у проєкті – можливість відволікатись від негативу, повернутись у звичний ритм життя, радість від того, що є змога навчати дітей та об‘єднувати їх цікавими заняттями та дружньою атмфосферою.

Як розповідає одна із вчителів Христя, діти досить швидко змогли адаптуватись у новому середовищі, вже з другого уроку учні подружились, командно працювали та завжди допомагають один одному створювати щось цікаве. Викладачка Ірина Іванів вражена креативністю дітей, і бажання до ефективної роботи з учнями ще більш посилюється, коли видно, як діти доповнюють конструкцію, додають нові деталі, удосконалюють! 

Кожен наш вчитель є для учнів одночасно і другом, і наставником, і тренером та викладачем. Ми дуже радіємо, що учасники нашої команди проявили ініціативу допомагати дітям відволікатись, навчатись та втілювати їх ідеї в реальність.

Проєкт допомагає кожній дитині розвиватись, навчатись, креативити, знайти друзів та відчути себе щасливими. І команда «РобоклубІФ» радіє, що має змогу долучитись до такої корисної та потрібної ініціативи.

Проєкт реалізується за підтримки Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland.

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам