Реалізація соціальних заходів та ініціатив для дітей командою "РобоклубІФ"

Зважаючи на складні обставини та задля підтримки стійкості та ресурності дітей, їх емоційного стану й розвитку, команда «РобоклубІФ» реалізовує різні соціальні заходи, корисні проєкти та ініціативи для дітей.

Зокрема, за сприяння ГО «Смарт Освіта»,  «РобоклубІФ» спільно з іншими освітніми ініціативами Івано-Франківська, розпочали проєкт «ФранКоло». Протягом трьох місяців (квітень, травень, червень) внутрішньо-переміщені та місцеві діти безплатно вивчали конструювання, а також відвідували майстер-класи, розвивальні уроки, вивчали англійську та креативне письмо. У рамках ініціативи «ФранКоло» заняття від «Робоклубу» відвідали більше 75 дітей.

Також у липні, в рамках ініціативи «ФранКоло», команда ГО «РобоклубІФ» за підтримки ГО "Смарт Освіта", Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland та Terre des hommes реалізували ще один важливий проєкт – безплатний літній табір інженерного мейкерства для дітей 8-12 років! Більше 70 дітей взяли участь у таборі, що відбувався у дві зміни, тривалістю два тижні кожна.

Восени команда «РобоклубІФ» продовжила роботу у проєкті «ФранКоло» за сприяння ГО «Смарт Освіта» за фінансової допомоги EDUCO та створила нові освітні напрями для дітей:

  1. Курс "Електрика - це просто. Слідами Фарадея" для дітей від 12 років. Під час занять діти від 7 років вивчають електричні процеси і явища та їх прояви у повсякденному житті. Всього до участі залучено 8 дітей.
  2. Курс "Основи програмування у середовищі Scratch". На цьому курсі діти навчаються у двох групах за рівнем володіння програмою: початківець та впевнений користувач. У вивченні Scratch беруть участь 20 дітей.

Також команда «РобоклубІФ» долучилась до реалізації проєкту «Освіта у надзвичайних ситуаціях». Цей проект ми реалізуємо за підтримки ГО «Д.О.М.48.24» та благодійної організації Street Child UK, разом з багатьма іншими освітніми ініціативами міста та області. У рамках проєкту на базі освітнього простору «РобоклубІФ» займається більше 150 дітей та підлітків з усієї країни, нашою командою вже проведено:

  • 24 зустрічі з підліткими 10-16 років у дискусійному клубі, на різні теми що стосуються громадянської освіти;
  • 10 майстер-класів з інженерного мейкерства;
  • курс «Впевнений користувач ПК», що являє собою модуль з шести занять з інформатики;
  • додаткові навчальні консультації з фізики, математики, інформатики. Проведено більше 40 годин;
  • додаткові заняття з української мови для молодших школярів. Вже відбулось 20 занять;
  • психологічний тренінг для підлітків;
  • святкові події : квести, перегляд фільмів;
  • два заняття з мінної безпеки.

Спільно, великою командою однодумців, як в Україні, так і за її межами, ми вкладаємо усі наші сили для організацій різноманітних подій, реалізовуємо корисні ініціативи, створюємо нові, корисні можливості. Все це задля підтримки стійкості та ресурсності школярів у такий нелегкий час. Адже діти – це наше майбутнє, і кожному з них, незважаючи на обставини, необхідне щасливе дитинство та цікаві уроки, що розвивають особистість!

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам