Онлайн-платформи для вивчення програмування

Вільного часу в період карантину з‘явилось вдосталь. Та батьки у роздумах, яким корисним заняттям зацікавити дітей.🤔Відмінний варіант – програмування!💥Робоклуб підготував підбірку безкоштовних онлайн-платформ для навчання, щоб Ваша дитина легко та із задоволенням занурилась у світ ІТ!

📌Scratch – візуальне середовище програмування для дітей. Scratch має за мету познайомити дітей із основними концепціями та ідеями програмування, а також дає можливості створювати ігри, анімації чи музику. Середовище програмування можна безкоштовно завантажити і вільно використовувати у шкільній, позашкільній освіті та навіть вдома. Під час занять у Робоклубі діти активно навчаються програмування саме завдяки цій платформі.

📌Code.org – веб-сайт, мета якого заохотити дітей до вивчення інформатики. Навчання у середовищі відбувається в ігровій формі з використанням мови blockly. На сайті є готові розроблені курси, з яких зручно швидко розпочати вивчення програмування. Також щороку у світі відзначають Годину коду – захід з популяризації вивчення інформатики. І саме організація Code.org є ініціатором такого проєкту.

📌Kodu – це програмне середовище інтегрованої розробки в лабораторіях FUSE Microsoft. Платформа дозволяє дітям створювати тривимірні ігри без знання основних мов програмування. Kodu знайомить дітей із логікою програмування та допомагає пізнавати ази створення ігор.

📌Kodable – це мобільний додаток, гра-лабіринт, в якій 105 рівнів. Саме завдяки цій грі діти від п‘яти років можуть вивчати основи програмування, зокрема, умови, цикли та функції. Герої гри дуже яскраві, вони схожі на кумедних прибульців і подобаються дітям. 

📌RoboZZle– це досить проста гра для початківців програмістів, і дітей і підлітків, які хочуть розвинути навички логічного мислення. З першими рівнями легко впораються діти майже будь-якого віку. Це досить захоплюючий метод подачі азів програмування для дітей у формі гри.

🤗Використовуйте вільний час корисно! Навчайтесь та навчайте дітей! А команда Робоклубу буде й надалі радувати Вас цікавою інформацією! Слідкуйте за нашими новинами у соцмережах:

telegram:

instagram

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам