Нові інтегровані курси в "Робоклубі"

Цьогоріч в «RoboclubIF» стартують нові інтегровані курси для дітей 10+ років: «Розробка мобільного додатку для Android», «2D-анімація» та «Java програмування».

Для тих, хто закінчив наші базові курси, відкривається цілий світ для вивчення і розвитку, але вже за більш окресленими напрямками. Зокрема, в ІТ-освіті - це програмування, дизайн, робототехніка, розробка мобільних додатків, робота із даними.

На інтегрованих курсах викладатимуть спеціалісти з активних бізнесів та викладачі з менторами ІТ-компаній. Тривалість кожного уроку складає 90 хв незалежно від віку. Адже це оптимальний час, щоб виконати всі завдання та не нудьгувати.

Перший курс, з яким варто познайомити, – «Розробка мобільних додатків на Android». Минулого року ми вже мали досвід з впровадженням розробки на AppInventor і він був досить успішним. Один з випускників цього курсу приєднався до проекту «EСОcity” і наразі створює мобільний додаток для такого підліткового стартапу.

Цьогоріч ми додамо цьому напрямку глибини. Перші два місяці діти займатимуться UI/UX дизайном мобільних додатків разом із засновником компанії «Blue Bird». Пізніше вони отримають базові знання з Java та XML, та після цього вивчатимуть середовище програмування Android Studio й уже працюватимуть над власними ідеями. На завершенні курсу учнів очікує робота з бізнес-аналітиком і, якщо будуть готові, розміщення додатку в Google Play.

Цікавим є курс «2D-анімація», до появи якого в Івано-Франківську «Робоклуб» готувався майже рік. Розпочалось все із знайомства з автором «2D-анімації» Дмитром Буксіним: ми побачили результат його роботи з дітьми в Києві та запросили до Івано-Франківська.

Станом на сьогодні «Робоклуб» має викладача, який активно спілкується з Дмитром та вже закінчує оформлення кінцевого варіанту програми. А з першого жовтня маленькі франківці зможуть поринути у світ дизайну, графіки та анімації. Менторами курсу стануть Дмитро Буксін та Марія Лісіченко – дизайнер, яка працює з «Робоклубом» від початку його заснування. А викладати на цьому курсі буде ще одна з мам «Робоклубу» – Олена Манів-Головецька.

Впродовж року діти вивчатимуть інструментарій й методи роботи з DragoneBones та Photoshop, Illustrator, Aftereffects, вчитимуться працювати з анімацією, як з комерційним продуктом, а також зможуть спробувати себе в якості розробників ігор на 3DUnity.

Не менш пізнавальним є курс «Java програмування». Найтрадиційніший з наших освітніх продуктів. Група талановитих івано-франківських педагогів поставили основу курсу. Та, що важливо, не тільки розробили й випробували його, а й видали посібник, унікальний для України.

Навчати дітей на курсі буде членкиня цієї творчої групи Олена Мішагіна, Тривалість курсу – один рік.

Також цьогоріч ми вирішили виокремити одну з наших діяльностей – «Roboclub Events». Події та проекти, які ми організовуємо є альтернативною можливістю для дітей, щоб презентувати свої знання, знайти нових друзів і випробувати свої ідеї на публіці.

Деякі з наших подій для більшості вже знайомі – «Scratch Day», «Підлітковий хакатон», «Година коду». А деякі ми спробуємо організувати вперше. Наприклад, «Битву Роботів» – змагання з володіння навичками програмування та конструювання роботів на базі наборів Lego та Arduino.

Але це ще не все. Також на цьому курсі ми будемо працювати над освітніми івентами та тематичними таборами під час осінніх та весняних канікул.

І ще однією новинкою цьогорічного навчання стане «Turbo English» – річні курси для дітей 6-9 років, які тільки розпочинають вивчати англійську мову, але впевнені, що для успішного майбутнього їм необхідно вільно спілкуватися із цілим світом. Впродовж курсу діти не нудьгуватимуть, адже вивчатимуть мову з іграми, піснями, віршами та розважальними вправами. Під час занять учні працюватимуть у парах, групах, будуть описувати людей та предмети, створювати короткі діалоги відповідно до мовної ситуації, висловлювати свої думки англійською мовою та багато іншого.

Регулярність, усвідомленість мети та підтримка батьків – головні передумови будь-яких продуктивних занять. Проектне мислення в 21 столітті є такою ж важливою навичкою, як вміння  читати та писати. Тому початкова ІТ-освіта є просто необхідною для того, щоб допомогти дітям краще зрозуміти світ, в якому ми живемо. А також вона є необхідною для повної реалізації свого природного потенціалу.

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам