Навіщо вивчати робототехніку та програмування?

Ми живемо у світі, що стрімко розвивається. Сьогодні молоде покоління значно відрізняється від своїх попередників, адже має можливість отримати величезну кількість знань, що змінює повсякденне життя. Завданням сучасних батьків є знайти правильний шлях для успішного майбутнього своєї дитини. А зважаючи на те, як зростає значимість технічних професій, успіх саме за технічною освітою. Зокрема, як стверджують вчені, майбутнє за робототехнікою й програмуванням.

Саме ця область науки стає все більш популярною. Удосконалювати світ, створювати винаходи, які полегшують життя, “розумні” машини та загалом змінювати все на краще прагнуть не тільки вчені, а й дорослі та діти. Саме тому у найближчому майбутньому стануть популярними професії, яким зараз навіть не навчають у вищих навчальних закладах, але які нерозривно пов’язані із сучасною освітою, бо будь-який кваліфікований фахівець повинен володіти насамперед базовими знаннями.

Зокрема, незвичними для нас зараз, але популярними у майбутньому стануть професії: адвоката із роботоетики (юридичні послуги щодо питання відносин людей та роботів), спеціаліста із сервісного обслуговування роботів (роботи в галузі механіки, електроніки та програмування), координатора спільної роботи людини та машини (ефективний розподіл завдань між людиною та роботом). У сфері віртуального простору відіграватимуть важливу роль дизайнери віртуальних світів, провідники у віртуальних магазинах, проектувальники відртуальних подорожей. Та серед комп’ютерних технологій професії ІТ-координатора (розподіл та контроль завдань між програмістами та тестувальниками), розробник моделей Big Data (програмування інструментів для обробки великої кількості даних), IT-проповідника (просування інформаційної продукції та digital-навчання шляхом особистісного переконання аудиторії за допомогою блогів та сторінок у соціальних мережах).

Варто зрозуміти, що для досягнення успіху в майбутньому потрібно знайти правильний шлях ще в дитинстві чи підлітковому віці. Відтак, займаючись робототехнікою, дитина розвиває творчі здібності, корисні навички, отримує необхідні знання для професій майбутнього, що зараз нам здаються далекими та неідомими. Робототехніка об’єднує програмування, алгоритміку, логіку, механіку, математику, проектування та фізику. Створюючи щось цікаве та незвичайне, дитина ще й підтягує рівень знань з точних наук.

Довести важливість вивчення робототехніки й програмування можна й науковими даними: згідно з даними дослідження Change the education, що проходило в США. Конкуренція в галузі STEAM-вакансій (програмісти, біологи, інженери) становить 1,7 людини на посаду, в інших сферах же 4,1 людини на вакансію. Тобто попит на спеціалістів у таких галузях росте з року в рік.

Крім того, серед плюсів, робототехніка та програмування розвивають терплячість, моторику рук та пальців, добре тренують звивини й захоплюють, розвивають Вашу дитину, відповідаючи на масу питань, що досі цікавили й залишались без відповідей, і тамують підлітковий інформаційний голод.

Для оволодіння професіями майбутнього потрібно готуватись змалку, тож відкривайте своїй дитині світ інновацій, робототехніки й програмування. Адже ця область науки є безпомилковим шляхом до успіху.

 

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам