Lego – корисне й ефективне заняття для дітей

Минув перший місяць літа – пори дитячих веселощів, досліджень та пригод! Кожен з батьків прагне, щоб дитина провела канікули весело й корисно. Тож вигадують різні активності та обирають цікаві й необхідні ігри для своїх дітей. Та одним з відмінних варіантів ігор є конструктори Lego, в яких чимало переваг!

На іграх з конструктором Lego виросло вже не одне покоління дітей. Та навряд такий конструктор зберігав би свою популярність вже близько вісімдесяти років, якби не дитяча любов. Складно знайти дитину, яка відмовиться від цієї захопливої та, головне, – корисної розваги.

Lego об‘єднує в собі елементи гри та експериментування, допомагає дітям фантазувати, будувати, втілювати в життя свої задуми, захоплено працювати і бачити відмінний результат. Основна мета всіх конструкторів – правильний розвиток дитини. Завдяки Lego можна отримати велику кількість корисних навичок та знань. А за результатами досліджень і спостережень, вчені зробили висновок, що збирання конструктора позитивно впливає на дитину більше, ніж малювання та ліплення з пластиліну. Lego допомагає розвивати моторику рук: складаючи дрібні деталі, дитина тренує координацію своїх рухів. А моторика тісно пов‘язана з мовною функцією. Центри мозку, які відповідають за це, розташовані поруч. Дитині цікаво дізнаватись все про нові предмети. Також самі батьки, збираючи разом конструкцію, вчать її нових слів: назви форм, кольорів, споруд, матеріалів, їх характеристик.

Конструюючи, у дитини активно розвивається сприйняття навколишнього світу. Оскільки lego можна зібрати виходячи з фантазії, дитина розвиває уяву, роблячи придумане реальним, прораховуючи свої кроки, можливі комбінації, виробляє колірне розуміння. Логічне мислення, увага, терпіння – теж невід‘ємні характеристики, які можна покращити завдяки Lego.

Та не забуваємо, що літо не є безкінечним, і вже у вересні діти повинні старанно навчатись, а, отже, під час канікул необхідно ще й готуватись до школи. І в такому випадку конструювання теж стає в пригоді! Підрахунок кількості деталей, їх додавання та поділ цілого на частини відкриває у дитині розуміння пропорцій та загалом розвиває математичні здібності. І навіть можна обрати відповідний конструктор «Lego. Математика», який розроблений спеціально як легкий і веселий спосіб навчання дитини математики.

Чи існує у світі багато іграшок, які можуть принести стільки ж користі, як  конструктор Legо? Швидше за все – ні. Можна без сумніву сказати, Lego – одна з найзахопливіших та найнеобхідніших ігор, які створені людиною! Тож, запрошуємо Ваших дітей на ефективне, корисне та цікаве навчання з Lego до Робоклубу!

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам